Casa de avocatura Corporate

Scurtă istorie a firmei

Valentin Trofin este fondatorul companiei. A intrat în Baroul București pe data de 1 mai 1999 și și-a început cariera în drept într-una dintre cele mai mari firme de avocatură din București, la vremea respectivă. Acolo, s-a implicat mai ales în probleme corporate, inclusiv probleme de reglementare a piețelor de capital, fuziuni și achiziții și probleme privind privatizarea și post-privatizarea.

2001

2001

Valentin Trofin a întemeiat propriul Cabinet de avocatură

Valentin Trofin a hotărât să înceapă propria afacere și a întemeiat propriul cabinet de avocatură, în care alți 2 excelenți avocați foarte tineri administrau activitatea Cabinetului. În anul următor, Iulia Trofin se alătură echipei, ca avocat cu normă întreagă.

2003

2003

Debutul companiei

Valentin Trofin și Iulia Trofin au hotărât să întemeieze o firmă profesionistă de avocatură avându-i pe amândoi ca fondatori. Trofin și Asociații a fost constituită ca o firmă de avocatură tip „boutique” specializată în dreptul industriei construcțiilor și drept societar.

Noi Parteneri și Asociați

Trofin și Asociaţii SCA a fost constituită având doi parteneri și 3 avocați asociați. Aria principală de expertiză la acel moment era reprezentată de probleme corporate, fuziuni și achiziții, contracte și litigii în domeniul construcțiilor, proprietate imobiliară și litigii.

De atunci, Trofin și Asociații s-au implicat în peste 50 de proiecte de dezvoltare în domeniul construcțiilor sau proprietății imobiliare, cu valori cuprinse între 10 milioane de euro și 70 milioane de euro.

2004 – 2007

2004

Firma devine bine cunoscută pentru profesionalismul său și poziția dominantă în dezvoltarea proiectelor de construcție și proprietate imobiliară. De atunci, experiența acestora s-a acumulat, incluzând acum domeniile de fuziuni și achiziții, proprietate intelectuală, dreptul muncii, dezvoltare imobiliară, creanțe de asigurare, finanțe-bănci, achiziții publice, arbitraj comercial internațional sau arbitrajul investițiilor și litigii interne.

2007

Firma s-a implicat în numeroase tranzacții transfrontaliere, în special în Turcia, Federația Rusă, Africa de Nord și Republica Moldova. Firma are o vastă experiență în soluționarea disputelor, inclusiv arbitrajul comercial internațional, fiind implicată în peste 30 de cazuri de arbitraj intern sau internațional.

2007 –  2009

2007

Unul dintre parteneri se retrage

Iulia Trofin este admisă la Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, fiind nevoită să se retragă din postura de partener în firmă, începând o nouă carieră ca Notar Public.

2009

Anual, experiența firmei în soluționarea disputelor este implicată, în medie, în reprezentarea clienților în peste 70 de litigii și cazuri de arbitraj, cu un maxim în perioada 2009 – 2012, când a fost implicată în peste 200 de litigii și cazuri de arbitraj, în fiecare an.

2016

2016

Alexander S. Popa se alătură echipei

Specialist în probleme de copyright și IP, protecția datelor, brevete în farmaceutică și nanotehnologii și IT&C, Dl. Alexander Popa este un avocat bine-cunoscut în acest domeniu de activitate.

Guvernul României desemnează echipa, în calitate de co-consilier, să reprezinte România într-un arbitraj de investiții în cadrul unei dispute de sute de milioane de euro, sub prevederile normelor ICSID Washington D.C. (S.U.A).

Sa incepem un Proiect Nou!

Adresa

Bd. Ferdinand I 70, Etaj 1, Sector 2, 021393 Bucuresti – Romania

Contact

Tel:+40 21 337 50 00
Email: office@trofin.com
Fax:+40 21 337 50 03